Label Cloud

Search This Blog

01 March 2010

online counter Membuat Yahoo MessengerANTI BOOT

Assalamualaikum pada tengahari nak petang ni Msue nak kongsi ngan korang ckit . Kedekut ilmu pun xbaik gak .hehehe.btol x ? Cara nak buat Yahoo Messenger(Y.M) korang menjadi anti mesin boot ,

Adakah korang pernah mengalami ketika sedang ashik berchating tiba 2 layar monitor korang dipenuhi dengan PM dari Id orang yang korang xkenal dengan jumlah puluhan atau mungkin ratusan Id tanpa henti sehingga membuat korang jadi moroyan xtau nak buat apa.

Kalau korang mengalami seperti hal di atas bererti ada seseorang yang berusaha menembak yahoo messenger korang dengan mesin boot jenis PM BOOM. Memang banyak jenis-jenis mesin boot yang dibuat untuk mengganggu program Yahoo Messenger.contohnya mesin BOOT DC , SILENT BOOT,WAR OF BOOT dan banyak lagi.

Bagi korang yang baru mahu berjinak-jinak di yahoo messenger xpayah takut akan jenis-jenis mesin boot yang Msue sebutkan tadi ,pasal Msue nak bagi tips supaya Yahoo Messenger korang melawan serangan BOOT dari para BOOTER Yahoo Messenger .

1.Login Yahoo Messenger

2.Klik tulisan messenger di atas sebelah kiri dan pilih Preferences.



3.Klik General dan kosongkan semua kotak kecik yang ada kat sebelah kanan

4.Korang klik Apply.

5.Klik OK




6.Klik Chat yang ada kat bawah General

7.Tanda pada 2 kotak kat sebelah kanan tuu.

8.Pilih Strong untuk word filter

9.Klik Apply.

10.Klik OK





11.Klik Ignore list yang ada kat bawah Chat tadi

12.Pilih ignore anyone who..kat kotak sebelah kanan paling atas.

13. Klik Apply.

14.Klik OK.


15.Klik Messeges pastu terus setting macam gambar yang bawah nie

16.Klik Apply.


17.Klik OK.




18.Klik Privacy dan padamkan semua kotak yang kat sebelah kanan kotak tu.

19.Klik Apply.

20.Klik OK .



21.Kalau korang masih dapat di tembus mesin BOOT.Korang klik Conection.

22.Pilih connect via proxy server

23.Pilih HTTP Proxy ( boleh jugak pakai sock proxy)

24.Kat Internet connection pilih yang LAN

25.Klik Apply .

26.Klik OK .


Haaaa.Da siap dah.hehehe . Msue harap korang dapat mencubanya .





Via - Yomaeka's blog







Tinggalkan Komen Anda Disini